abonneren

Aspire 5536G-644G50Mn

Acer lijkt met de Aspire 5536G-644G50Mn niet direct een competatieve prijsvechter in handen te hebben. Echter, schijn bedriegt.

Het scherm van de Acer heeft een verhouding van 16 bij 9, net als televisies. Het toestenbord heeft, mede door de 16:9-verhouding van het scherm, flink de ruimte heeft gekregen (Het toetsenbord is bijna altijd even breed als het scherm). De toetsen zijn daardoor voldoende ruim opgezet en geven bij aanslag prettig mee.
De techniek van dit model uit de consumentenlijn van Acer is afkomstig van AMD. Daarmee is Acer als enige met een AMD-systeem op de proppen gekomen. Om precies te zijn ligt er een Athlon 64 X2 64 QL-64 in de socket. Deze wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. De 780G chipset geeft aan dat we te maken hebben met een grafische chipset. Acer heeft echter nog een extra chip toegevoegd: een ATI Radeon HD4570. Echte gamers zullen meer wensen, maar voor deze klasse is de score die de Acer neerzet in 3DMark prima.
Dankzij de 500 GB harde schijf is er voldoende opslagruimte beschikbaar. Opvallend is dat de Acer zeker niet de lichtste is in deze test, maar wel wat minder degelijk overkomt dan een aantal andere kandidaten in dit vergelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede grafische prestaties
  • 500 GB Harde schijf
  • Komt minder degelijk over dan sommige concurrenten
Acer heeft een interessant model in handen. Deze Aspire scoort goed in de benchmarks. Jammer genoeg voelt het notebook niet heel degelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie