abonneren

Aspire 5102WLMi

Acer profileert zich als prijsvechter in de notebookmarkt en laat dat wederom zien met de Aspire 5102WLMi; Acer's eerste notebook met AMD's Turion X2 processor.

Deze notebook is gemaakt met de kleine beurs in gedachten. Zo is de hardware capaciteit ietwat beperkt. Zo zit er een pata harde schijf in de notebook, is het aantal aansluitingen beperkt en zorgt een Ati Radeon Xpress 200M chipset voor de grafische prestaties. Wel bevat de notebook 1024 MB ram geheugen, wat gezien zijn lage prijs best bijzonder is. De prestaties zijn niet superhoog maar hij stelt zeker niet teleur. Voor gewoon pc-gebruik zoals internet, filmpjes kijken, tekstverwerken en e-mail is deze notebook meer dan geschikt.

Wel is het jammer dat de luidsprekers van matige kwaliteit zijn en dat ze bij zware bastonen kraken. Een ander klein nadeeltje is dat de standaard garantie van Acer niet verder gaat dan één jaar carry-in.

Verder is deze notebook opvallend stil, zelfs als de processorkernen voor langere tijd 100 procent belast worden. Een extra pluspunt is de webcam de geïntegreerd zit boven in het scherm. Meestal zijn dit soort webcams in notebooks van matige kwaliteit maar deze webcam vertoont een prima scherp beeld en maakt een losse webcam overbodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gunstig geprijsd
  • Prima webcam boven in scherm
  • Stil
  • Slechte geluidskwaliteit
  • Beperkte garantie
De Aspire 5102WLMi is een prima notebook wat vooral door zijn gunstige prijs uit de massa springt. Voor nog geen 900 euro krijgt u een notebook van fatsoenlijke kwaliteit dat prima prestaties neerzet. Voor studenten en mensen met een kleine beurs een aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: