abonneren

Aspire 4810T

Ook Acer ziet de toenemende behoefte aan draagbare en dunne notebooks wat resulteert in de Aspire Timeline serie. Hier met een 14 inch hd-ready scherm in een compacte behuizing.

Acer positioneert deze Aspire Timeline in de categorie dun en licht. Echter met drie cm op zijn dikste punt en een gewicht van net geen 2 kilo, valt hij voor deze categorie een beetje tegen. Hoe dan ook, alles is relatief, dus is deze Aspire Timeline in vergelijking met gewone notebooks relatief dun en licht. Het ontwerp is overigens wel bijzonder geslaagd. Met een strakke vormgeving en een mat grijs metaalachtige finisch. Ook de feestverlichting is relatief bescheiden, maar wel met een witte powerled en flinke oranje of blauwe laadindicator aan de voorkant.

Scherm

Het dunne door leds verlichte 14 inch scherm heeft de moderne 16:9 beeldverhouding met 1366 x 678 beeldpunten. Dit levert een acceptabele werkruimte op en is geschikt voor hd(ready) videoweergave. Ook op een groot extern scherm kan zo gewenst naar full-hd gekeken worden, via de aanwezige hdmi-aansluiting en zelfs een vga-connector ontbreekt niet. Het glimmende beeldscherm is van goede kwaliteit met een goede kleurweergave en kijkhoek. Het glimmende oppervlak reflecteert helaas wel behoorlijk.

Webcam

Met de aanwezige webcam behoort zelfs in hd-formaat chatten tot de mogelijkheden. Draadloos netwerk met 11n en bluetooth ontbreken niet net als Gigabit lan.

Toetsenbord

Het toetsenbord is modern met vierkante uit elkaar staande toetsen die ook prima tikken. Helaas is het hier vooral een cosmetisch grapje. De toetsen zijn aan de zijkant open waardoor alle vuil er tussen kan en wij als gevolg daarvan toch wel haperingen verwachten. Heel modern is het multitouch touchpad die scroll en zoom met twee vingers laat bedienen. Werkt uitstekend.

Prestaties

Wel in overeenstemming met het “dun en licht” segment is de toegepaste energiezuinige Core 2 duo processor die samen met de bijbehorende chipset heel behoorlijke prestaties levert. Met vier gigabyte snel geheugen een niet al te snelle 320 Gb schijf en een Dvd-multiwriter is het notebook wel heel compleet en universeel toepasbaar.

Batterij

De zes cells accu stelt ons ook niet teleur. Wij meten een gebruiksduur van vierdriekwart tot bijna 10 uur. Daar kun je nog eens mee vooruit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • uiterlijk
  • accuduur
  • nog behoorlijk op gewicht
  • reflecterend scherm
Een heel bruikbaar en fraai ontworpen draagbaar notebook. Niet helemaal vergelijkbaar met de concurrenten maar wel voor een heel aantrekkelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: