abonneren

Amilo IX 1465

Een zeer compleet opgetuigd notebook dat alles heeft wat een notebook zou moeten hebben.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Good looks are just the beginning

Staat er goed zichtbaar op de doos. Terecht, zo is de Amilio mooi vormgegeven en netjes afgewerkt. Geen loszittende onderdelen en zelfs een extra numeriek toetsenbord wat
voor notebooks tamelijk zeldzaam is. Het toetsenbord werkt lekker, het touchpad werkt prima en kan naar wens worden uitgeschakeld met een druk op de knop.

Raid

Het notebook beschikt over een 17-inch breedbeeldscherm (1152 x 869) met fraaie glans die niet echt hinderlijk reflecteert. De kwaliteit van dit scherm is goed. Met het scherm zijn de afmetingen van het notebook ook meteen bepaald; 45 x 28,2 x 2,7 cm. Apart is dat hij twee harde schijven in een raidconfiguratie heeft. Zo heb je in totaal beschikking over 240GB (2 x 120 GB).

De Intel Core 2 Duo T5600 processor zorgt voor voldoende rekenkracht samen met 1GB aan ramgeheugen en Ati Radeon X1800 met 256 MB, prima geschikt voor het gebruik als multimedia- of mediacenternotebook. Windows MCE en een compacte afstandsbediening maken het compleet.
Schijfruimte genoeg voor beeld en geluid, evenals de internetaansluitingen met Gigabit lan , ABG wlan en een 56K modem.

Prestaties

Misschien niet voor de hardcore gamer maar voor ieder ander zijn de prestaties dik in orde. Alles werkt prima en met een extra subwoofer is de geluidskwaliteit ook goed.
Een minpuntje is de batterijtijd waar wij slecht 1 uur en 45 minuten gebruik konden maken van de laptop voordat hij uitviel, dit zonder gebruik van het wlan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compleet
  • Prestaties
  • Raid
  • Batterijtijd
Wie veel thuis is en veel wil kunnen met een laptop, is goed af met dit complete en veelzijdige notebook. Voor mobiel gebruik is een compacter en lichter notebook met meer batterijtijd aan te bevelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: