Aldi Medion Erazer X6816 (MD 97888)

Vanaf woensdag 25 januari is er weer een nieuw Medion notebook te koop bij de Aldi en deze keer lijken Medion en Aldi zich te richten op de gamers onder ons. Het notebook dat verkocht wordt, is namelijk de Erazer X6816 en Erazer is het gaming-merk van Medion. Maar een game-notebook voor 699 euro. Kan dat wel?
Als gaming notebook vinden we deze Erazer X6815 eigenlijk tekort schieten. Er zijn wel redelijk zware specs aanwezig, maar de videokaart is niet opgewassen tegen het zwaardere game-geweld. We vinden deze Erazer dan ook meer een multimedia notebook waarop je ook zo nu en dan een spelletje speelt. Echter voor een multimedia notebook vinden we de schermkwaliteit en het geluid niet goed genoeg. Medion moet het deze keer dan ook doen met 'slechts' twee en een halve ster.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • relatief zware specs voor een lichte prijs
  • veel grappige extra's
  • Minpunten
  • niet echt een gamingnotebook
  • systeemvervuiling
  • matig geluid en beeldscherm

Zoals gezegd is Erazer het gaming-merk van Medion en we zullen het notebook dan ook als zodanig testen.

Als we naar de hardware kijken dan is de eerste indruk goed, helemaal voor het geld dat ervoor gevraagd wordt. Een quadcore core i7 processor op 2,2 GHz, 6 GB aan ramgeheugen en een 750 GB harde schijf. Alleen bij de grafische chip hebben we wat twijfels. De GeForce GT555M is op zich een aardige grafische chip, maar voor hardcore games schiet deze chip net iets tekort. Voor de accuduur is het dan weer wel fijn dat deze chip is uitgerust met nVidia's Optimus-technologie zodat bij minder zware klussen het notebook kan overschakelen naar Intel's zuinigere geïntegreerde HD-graphics.

Als we naar de prestaties en benchmark-resultaten kijken (zie tabbled hieronder), dan zien we behoorlijke prestaties als het gaat om algemeen computer-gebruik. Dat kan ook niet missen met de hardware die in dit notebook verwerkt zit. Maar zoals verwacht presteert dit notebook minder op grafisch gebied. Hardcore-games kunnen er wel op gespeeld worden, maar je zal ze behoorlijk terug moeten schroeven wil je het geheel vloeiend houden. Dit notebook is dan ook meer geschikt voor de zogenaamde casual games.

Wel is het notebook voorzien van vele extra's, waarbij we ons eigenlijk ook afvragen wat Medion nu eigenlijk wil met dit notebook. Erazer is hun gaming-devisie, maar ondertussen is het notebook voorzien van een fingerprint-reader (zakelijk), een losse DVB-T tuner die via usb aangesloten wordt en een afstandbediening met ontvanger, wat weer suggereert dat dit notebook eerder dienst moet doen als multimedia notebook. Echter voor een multimedia notebook - en overigens ook voor een gaming-notebook - vinden we de beeldscherm en geluidskwaliteit niet goed genoeg. De kijkhoek van het beeldscherm is matig en het geluid is erg blikkerig. Wel kan het geluids erg hard gezet worden.

Design is altijd een kwestie van smaak. Wij vinden dit notebook mooier dan het gemiddelde Aldi Medion notebook hoewel het geheel wel als 'erg plastic' ervaren kan worden. Het notebook is glanzend 'piano black' en is voorzien van een chiclet toetsenbord en multimedia touch-toetsen. Het geheel voelt stevig aan.

Wat de accuduur betreft gaat dit notebook langer mee dan een gemiddeld gaming-notebook, en ook voor een multimedia notebook doet hij het niet onaardig. In onze test weet dit notebook het gemiddeld 3,5 uur uit te houden op één volle accu.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: medion