abonneren

Akoya P6622

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Medion levert vaak specifieke op maat gemaakte systemen in eenmalige series die meestal via de Aldi verkocht worden. Ter test hebben wij van Medion hun nieuwste Core i3 Notebook gekregen: de Akoya P6622. Deze is vanaf zaterdag 6 maart te koop in de Aldi.

Complete desktopvervanger

De Akoya P6622 is een zeer complete desktop vervanger. Het apparaat is groot en met zijn bijna drie kilo aan gewicht niet echt geschikt voor mobiel gebruik. Desondanks is het notebook wel voorzien van een acht-cells accu en Nvidia’s Optimus technologie wat zorgt voor een bijzondere respectabele gemiddelde accuduur van iets meer dan vier uur. Verder is het notebook voorzien van krachtige hardware. Wat dacht u van een Core i3 processor op 2,27 GHz, 4 GB ramgeheugen, Gigabit lan, Wifi (n) en 500 GB harde schijfruimte?

Twee grafische kaarten

Daarnaast bevat deze Akoya ook nog eens twee grafische kaarten die elkaar dynamisch aflossen. Als u bijvoorbeeld gaat gamen dan schakelt de Akoya over naar de Nvidia GeForce 310M terwijl voor het standaard werk Intel's eigen GMA HD chipset wordt gebruikt. Dit maakt de Akoya P6622 breed inzetbaar en ideaal als allround huiscomputer met net dat beetje extra power.

Robuust met mogelijkheden

Het notebook zit degelijk in elkaar en voelt robuust. Ook het toetsenbord, wat toch vaak een sluitpost is bij de goedkopere notebooks, is stevig en er zullen niet zomaar toetsen onder uw vingers vandaan vliegen. Qua mogelijkheden komt u niks tekort. De notebook bevat een dual layer dvd-brander, een numeriek toetseneiland, drie usb poorten, vga, een sd-memorycard reader, E-sata en hdmi. Via de hdmi poort kunt u met gemak werken op een resolutie van 1920 bij 1080. Zelfs grafisch niet al te veel eisende games zijn prima op deze resolutie te spelen.

Groot voedingsblok

Opvallend bij de Akoya is overigens wel het grote voedingsblok dat tevens is voorzien van zijn eigen aan- en uit-schakelaar. Het blok is bijna twee keer zo groot als andere notebook adapters. Daarnaast verbruikt deze notebook net iets meer stroom dan andere notebooks met vergelijkbare specificaties. Zo verbruikt hij standaard 2,5 watt als hij uitstaat (zonder accu) en ligt hij qua gemiddeld stroomverbruik zo'n vier tot zes watt hoger dan bijvoorbeeld de Packard Bell Easynote TJ75-GN-520 die iets lagere specificaties heeft, maar ook over een Core i3 processor beschikt.

Mat scherm

Het beeldscherm is tegenstelling tot vele andere notebooks mat. Glanzende schermen zijn vaak helderder maar leveren altijd (extreme) spiegelingen op. Daar heeft u met dit notebook geen last van. Wel is kijkhoek niet geweldig, maar een voordeel is wel dat het scherm flink naar achteren geduwd kan worden zodat u snel een optimale kijkhoek heeft.

Dubbele recovery

Medion springt er positief uit met zijn recovery mogelijkheden. Behalve een standaard recovery partitie is er ook een installatiedisk meegeleverd zodat u ook op deze manier de notebook kunt herinstalleren. Deze volledigheid zien we nog maar weinig en krijgt wat ons betreft bonuspunten. Daarnaast is er ook extra software mee geïnstalleerd waaronder diverse specifieke Aldi diensten zoals de foto-service. Opvallend is wel dat Medion er voor gekozen heeft de zogenaamde 'God-modus' op het bureaublad te plaatsen. Dit speciale icoon is eigenlijk alleen voor ontwikkelaars bedoeld en wordt officieel niet door Microsoft ondersteund. Het stelt u in staat in één venster allerlei Windows opties in te stellen. Voorzichtigheid hiermee is geboden want u kunt uw installatie ermee om zeep helpen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bijzonder uitgebreid
  • Robuust
  • Krachtig
  • Zeer goede prijs/prestatie verhouding
  • Grote voeding
  • Scherm kon beter
We zijn enthousiast over de Akoya P6622. Het notebook is bijzonder volledig en in zijn prijsklasse een koopje. Als u meer dan gemiddelde power voor uw gezin of uzelf zoekt in een desktop vervangend notebook, dan hoeft u niet verder te zoeken. Er is momenteel geen enkel ander notebook dat de Akoya P6622 qua prijs/prestatie topt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie