abonneren

Akoya E1222

Via de supermarktketen Aldi verkoopt Medion diverse computers waaronder ook netbooks. De Akoya E1222 is daar zo'n netbook.

Qua prestaties en mogelijkheden is de Akoya zo goed als gelijk aan andere netbooks. Het netbook beschikt daarnaast ook over bluetooth. Opvallend is de garantiebepaling van dit netbook: met drie jaar biedt Medion een zeer lange garantie in vergelijking met andere netbook fabrikanten. U moet alleen wel zelf het netbook ter reparatie insturen. Overigens is deze garantieperiode alleen gericht op aankopen via de Aldi. De standaard garantieduur van Medion is doorgaans twee jaar.

Wat de accuduur betreft, scoort dit netbook iets onder het gemiddelde van deze test: bijna 5,5 uur. Op zich is dat geen slechte score. Wel een minpunt is de hoeveelheid software die Medion heeft voor geïnstalleerd. Acrobat Reader, een securitysuite en een officepakket begrijpen we, maar wat moeten we met Cyberlink PowerDVD 9, CorelDRAW Essentials 4 en Medion Home Cinema op een netbook? Van de prijs worden we dan weer wel vrolijk. € 299 is een scherpe deal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • scherp geprijsd
  • bluetooth geïntegreerd
  • lange garantie via Aldi
  • veel onnodige extra software
  • accuduur net iets korter dan het gemiddelde
Medion bewijst met de Akoya E1222 dat zij aantrekkelijk geprijsde netbooks kunnen leveren die niet veel onder doen voor hun concurrenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie