abonneren

Acer Aspire TimelineX 3830TG-2314G50N

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
De Timeline-reeks van Acer staat bekend om zijn strakke vormgeving. Het is dan ook niet raar dat Acer een TimelineX-notebook instuurt voor onze MacBook Air killer test in PCM 9. Het model dat wij hebben getest, is een hele mond vol: de 3830TG-2314G50N.

Ondanks zijn strakke vormgeving kunnen we deze TimelineX niet dun noemen. Toegeven, er zijn dikkere notebooks op de markt, maar 2,9 cm dikte tegenover de 1,7 cm dikte van de MacBook Air is wel behoorlijk.
Wat prestaties betreft is het haasje-over tussen de Timeline en de MacBook Air. In PCMark Vantage heeft Apple een flinke voorsprong vanwege zijn solid state drive; de TimelineX moet het doen met een gewone harde schijf. Het voordeel is de capaciteit van 500 GB, bijna het dubbele van de MacBook Air. Acer neemt wraak bij de graphics benchmarks door gebruik te maken van een krachtige Nvidia GeForce GT 540M-chipset. Je zou dus zelfs kunnen gamen op dit apparaat. Ook de accuduur van deze Acer notebook is langer dan die van de MacBook Air: gemiddeld 358 minuten tegenover 287 minuten, een behoorlijk verschil.
Waar de TimelineX op tekort schiet is de kwaliteit van het beeldscherm. Deze is op zich niet slecht, maar de kijkhoek is matig en als je het notebook een klein beetje beweegt, neem je al heel snel kleurverschillen op het beeldscherm waar. De TimelineX is dus niet ideaal voor films en dat is best zonde, aangezien het geluid uit de speakers best aardig is.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gunstig geprijsd
  • goede prestaties
  • goed geluid
  • matige kijkhoek
  • niet echt dun
De kracht van de TimelineX zijn de prestaties, die goed in verhouding staan met de prijs. Voor nog geen € 700 heb je dit notebook in je bezit en dat is best een goede deal.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: