abonneren

8212

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Xxodd verrast ons met dit bijzonder energiezuinige ultra portable en durable notebookje.

Prestaties

De single core processor draait op 800 MHz en daar mag je dus geen wonderen van verwachten. Samen met 1 GB vast op het moederbord aangebrachte geheugen levert het notebook bescheiden prestaties, die overigens voor de gemiddelde kantoortoepassingen en internet goed genoeg zijn.
Echt flitsende reactietijden moet u met Windows Vista Business editie niet verwachten. Naar keuze wordt deze Xxodd ook met Windows XP professional geleverd.
Zoals verwacht zijn de grafische prestaties ook niet bijzonder maar in tegenstelling tot de vaak gebruikte energiezuinige Via C7 platformen draait 3Dmark 06 wel.

Beeldscherm

Het 12,1 inch glanzende breedbeeld tft-scherm heeft een met 1280 x 800 een praktische resolutie. Dankzij de led-verlichting is het scherm dun, energiezuinig en heeft het een goede beeldkwaliteit. De glans is niet hinderlijk reflecterend wel is de kijkhoek enigszins beperkt.

Uitrusting

De vaak zelden gebruikte optische drive wordt door Xodd als externe drive meegeleverd.
Opslagruimte is er met een 100 GB tegen schokken beschermde harde schijf genoeg. Voor de beveiliging zorgen vingerafdrukscanner en tpm-module.
De communicatie is goed verzorgt met bedraad en draadloos netwerk, bluetooth. Met de ingebouwde hsdpa is er ook zonder wifi, vrijwel overal een snelle netwerkverbinding mogelijk.

Accuduur

Het notebook wordt geleverd met een 6-cel en 3-cel accu. Op de 6-cel accu houdt hij het bij onze meting een hele nette 5 tot 6,5 uur vol. Met de 3-cel erbij zou een werkdag moeten kunnen volgemaakt. Met de degelijkheid zit het met dit notebook ook wel goed. Het is schok- en val-bestendig, en heeft een waterbestendig toetsenbord.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • licht
  • compact
  • batterijduur
  • robuust
  • bescheiden prestaties
  • optische drive extern
Al met al een degelijk, praktisch, zeer energiezuinig en draagbaar notebookje. Het is geen snelheidsmonster, maar heeft dankzij zijn bescheiden prijs wel een goede prijs/prestatie verhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie