abonneren

2133 Mini-Note PC

In de rest van de wereld is hij al langer verkrijgbaar maar nu ook in Nederland: HP’s interpretatie van het mininotebook.

De HP Mini 2133 mag gezien worden. Uitgevoerd met een grijze geborsteld aluminium behuizing, ronde hoeken en glad oppervlak zowel aan de boven- als onderkant maken het tot een bijzonder fraai en stevig apparaat. Ook de binnenkant mag gezien worden met een stijlvol grijsgespoten toetsenbord met grote, prettig tikkende toetsen en een plezierig touchpad. Helaas is er een wel wat reflecterend glimmend scherm. Naast het scherm zitten de speakers die voor een notebook een redelijke geluidskwaliteit produceren.

Hoge resolutie

Bijzonder aan dit netbook is dat het scherm een hoge resolutie heeft van 1280 x 768 wat het zeker voor het browsen op internet bijzonder bruikbaar maakt in vergelijking tot de gangbare netbooks.
De beeldkwaliteit van dit door leds verlichte scherm is heel goed.

Via processor

Opvallend is ook dat HP nog gebruik maakt van Via C7 mobiele processor platform compleet met Via’s geïntegreerd graphics. Hoewel Via altijd pioneer was op het gebied van energiezuinige processoren is deze versie sinds het verschijnen van Intels Atom toch wel achterhaald. Dit zien we terug in de overall prestaties die wel wat lager zijn. De grafische 3D prestaties zijn daarentegen significant beter dan die van het Atom platform.

Accuduur

Ook een beetje tegenvallend is de batterijduur van de driecels accu. Wij komen met onze batterij test niet boven de anderhalf uur uit en dat is toch wel erg weinig voor het toch wel beoogde mobiele gebruik van dit kleine notebookje. Een ook verkrijgbare 6-cells accu is daarom aan te raden.

Connectiviteit

De uitrusting is verder wel helemaal in orde met voldoende aansluitingen en draadloos netwerk en bluetooth.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterlijk
  • degelijk
  • schermresolutie
  • beeldkwaliteit
  • accuduur
Zeker uiterlijk een bijzonder begerenswaardig netbookje van uitstekende kwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie