abonneren

12W12 Duo Core

Spreekt het design en de mobiliteit van de nieuwe MacBook je aan, maar vind je Windows toch te fijn om te gebruiken en zie je op tegen de beperkte compatibiliteit die een MacBook momenteel nog heeft met Windows? Dan heeft BTO de oplossing.

De BTO 12W12 Duo Core is namelijk hardwarematig bijna zo goed als gelijk aan de zwarte Apple MacBook. Het enige verschil is dat de MacBook ook nog Bluetooth heeft en een iets krachtigere grafische chipset. De 12W12 heeft namelijk een Intel 945 chipset waar de MacBook een 950 chipset heeft. Qua prestaties scoort de 12W12 goed en komt hij heel dicht in de buurt van de MacBook. Dicht genoeg om het verschil als gebruiker eigenlijk niet te merken. Tel daarbij op dat deze notebook langer meegaat op zijn batterij dan de MacBook, 100 euro goedkoper is en standaard twee jaar garantie heeft, en we hebben te maken met een prima Windows tegenhanger van de MacBook.
Zijn grootste kracht is zijn mobiliteit en dit is dan ook een ideaal notebook voor iedereen die veel op pad is, maar wel regelmatig achter de computer moet werken. Hoewel het design niet zo mooi is als dat van Apple heeft het er wel wat van weg en is hij zeker niet lelijk. Wel vinden we de geluidskwaliteit van de speakers erg blikkerig. Je zal dan ook niet voor je lol naar muziek luisteren op deze notebook. Verder wordt de onderkant van de notebook behoorlijk warm en zal niet iedereen deze notebook graag op de schoot voelen. Echter wordt hij niet zo heet als de MacBook.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Licht
  • Klein
  • Mooi
  • Matige geluidskwaliteit
  • Niet stil
  • Erg warm aan de onderkant
De BTO 12W12 Duo Core is een prima alternatief voor mensen die zich aangetrokken voelen tot de MacBook maar die toch liever een vertrouwd Windows notebook willen hebben. Ook voor roadwarriors die veel met de notebook op pad zijn, is de 12W12 het overwegen waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: