abonneren

Zweedse Piratenpartij begint eigen internetprovider

De Zweedse Piratenpartij heeft wilde plannen. Zo biedt ze niet alleen al bandbreedte aan de Pirate Bay, maar is nu ook nog van plan om een eigen internet provider te beginnen.
De Pirate ISP moet de gebruikers volledige anonimiteit bieden en daarnaast zorgen voor inkomsten voor de partij.

Om de rechten van de bittorrent-gebruikers te verdedigen heeft de Zweedse Piratenpartij al bandbreedte aangeboden aan de Pirate Bay, nadat de vorige hosting provider door de gerechtelijke procedures in de problemen is gekomen. De partij beroept zich daarbij op de parlementaire onschendbaarheid. 

Als vervolg daarop gaat de partij nu deelnemen aan een breedband internetprovider. Ook deze activiteit is in lijn met de idealen van de partij. De provider is nodig als concurrent voor de bestaande providers. De Pirate ISP zal ze scherp houden om de rechten van de internetgebruikers te verdedigen. De woordvoerder van de Partij garandeert de gebruikers van hun op te richten diensten volledige anonimiteit. Ook zullen ze niet voldoen aan de, ook in Zweden verplichte, logging van de internetactiviteiten van hun gebruikers. Hoe ze dat gaan doen is nog niet duidelijk. De nieuwe Pirate Inernetprovider is al begonnen met het testen en zal aan het einde van de zomer zijn diensten in het land gaan aanbieden.

Via: TorrentFreak

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord