Zweden en Nederland hebben beste breedbandinternet

Zweden en Nederland hebben de best presterende breedband-internetverbindingen in Europa. Japan is met een grote voorsprong de wereldleider in breedbandinternet. De conclusies komen uit een onderzoek dat is gedaan door de universiteiten van Oxford en Oviedo. Het onderzoek is gesponsord door netwerkfabrikant Cisco Systems. Voor de berekening van de breedbandsnelheden maakte het onderzoek gebruik van de website speedtest.net. Op deze website kunnen consumenten zien hoe snel hun internetverbinding is.

In totaal werden er acht miljoen tests gedaan. De onderzoekers combineerden upload- en downloadsnelheden en ‘latency' - de tijd dat het duurt voor een pakketje data om van de bron naar de bestemming te komen - in één breedband-kwaliteiteitscore.

Europese landen als Groot-Brittannië, Spanje, Oostenrijk en Italië bieden breedbandsnelheden aan die net iets te laag zijn om goed gebruik te kunnen maken van typische breedbandtoepassingen als online videokijken, videochatting en bestandsuitwisseling. De VS en Rusland eindigden op respectievelijk de 16de en 17de plaats, boven Bulgarije maar onder Finland.

Het onderzoek hield geen rekening met hoeveel huishoudens in een land breedband-internettoegang hebben of met de kosten.

De top-10 landen met de beste kwaliteit breedbandinternet
1. Japan
2. Zweden
3. Nederland
4. Letland
5. Korea
6. Zwitserland
7. Litouwen
8. Denemarken
9. Duitsland
10. Slovenië

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: