abonneren

Zweden blokkeert borgtocht Julian Assange

Julian Assange zou door de Britse autoriteiten op borgtocht vrijgelaten worden maar de Zweedse autoriteiten kregen twee uur de tijd daartegen in beroep te gaan en hebben hiervan gebruik gemaakt. Assange blijft nu nog 48 uur in hechtenis in terwijl het beroep wordt behandeld.De borgtocht van Assange is wel gebonden aan een aantal regels, ten eerste moet er 200.000 pond worden betaald.
Tot ontsteltenis van Assange's advocaat mag dit bedrag niet per creditcard worden betaald maar moet dit  cash gebeuren. De advocaat geeft aan dat het daardoor al dagen kan duren voordat het bedrag kan worden opgebracht. Verder dient Assange zich elke dag om 6:00 te melden bij het politiebureau. Tussen 10 en 2 uur 's middags en 's avonds moet hij een elektronische label dragen. Ook moet hij zijn paspoort inleveren.

In de Wikileaks-zaak zou verder een derde persoon zijn opgepakt nadat eerst al twee Nederlandse tieners waren verhoord, waarvan er nog een in voorarrest zit. De derde persoon maakt deel uit van de hackersgroep Anonymous, die onder Operation Payback websites aanvallen die Wikileaks hebben tegengewerkt. De Amerikaanse man, Alex Tapanaris, stuurde een PDF-bestand mee in een persbericht van Anonymous maar deed dit gek genoeg niet zo anoniem. Wanneer er op de eigenschappen werd geklikt van het PDF-document was zijn naam zichtbaar. Zijn website was kort daarna down en de man zou volgens sommige bronnen op 13 december zijn opgepakt.

Onlangs is ook een dating-profiel van Julian Assange op de internationale dating-site OkCupid ‘gelekt'. Hoewel hij al meer dan 3 jaar lang niet meer gebruikmaakt van de website bestaat zijn profiel nog steeds. Hij gaf daarop aan van vrouwen te houden die uit landen komen met politieke onrust omdat Westerse landen verdwaasde vrouwen voortbrengt die geen waarden hebben. Hij voegde daar echter meteen aan toe dat dit niet alleen voor vrouwen gold. Ook waarschuwde hij de bezoekers van zijn profiel met de zin: 'I am DANGER, ACHTUNG.'

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord