Zuckerberg lanceert samenwerking voor globale internettoegang

Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat Internet.org is gelanceerd. Deze organisatie is een samenwerking van Facebook, Samsung, Ericsson, Nokia, MediaTek, Opera en Qualcomm. Het doel is om een groter deel van de wereldbevolking aan internettoegang te helpen.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft gisteren in een persverklaring aangekondigd dan Internet.org gelanceerd is. De website staat nu online met informatie over het doel van de organisatie. Facebook, Samsung, Ericsson, Nokia, MediaTek, Opera en Qualcomm hebben dit samenwerkingsverband opgericht om meer mensen toegang te verschaffen tot vrije informatie via het internet.

Op dit moment hebben wereldwijd 2,7 miljard mensen toegang tot internet. Dat is net wat meer dan een derde van de totale wereldbevolking. Internet.org zal pogen om de rest van de wereld ook aan internettoegang te helpen. Organisaties en overheden op zichzelf zouden niet volstaan om internet voor iedereen toegankelijk te krijgen. Daarom hebben de afzonderlijke bedrijven besloten om samen te werken. De drie pijlers van de organisatie zijn betaalbaarheid, efficiëntie en business modellen. Daarbinnen zijn de doelstellingen bepaald, die op de website te vinden zijn.

In de verklaring van Facebook zegt Zuckerberg:

“Alles wat Facebook gedaan heeft stond in het teken van verbinden van mensen over de hele wereld. Er zijn grote barrières in ontwikkelingslanden te overwinnen voordat ze kunnen verbinden en tot de kenniseconomie kunnen toetreden. Internet.org brengt een globaal partnerschap samen dat de uitdaging wil aangaan om onder meer internettoegang mogelijk te maken voor mensen die het op dit moment niet kunnen betalen.” 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: opera, ericsson, mediatek, internet.org