abonneren

Zuckerberg: ‘HTML5 was een fout’

Mark Zuckerberg heeft voor het eerst sinds de beursgang een openhartig interview gegeven. Hij noemt het inzetten op HTML5-apps ‘een fout’ en de beursgang van Facebook ‘teleurstellend’.

De beursgang van Facebook wordt algemeen gezien als een mislukking: de prijs van de aandelen blijft ver achter bij de introductieprijs en de verwachtingen van analisten. Oprichter Mark Zuckerberg zag zich daarom genoodzaakt om openheid van zaken te geven tijdens de TechCrunch Disrupt SF-conferentie. Het verloop van de koers (van $38 bij introductie naar circa $19 nu) noemt hij “teleurstellend”.

In het grotere verhaal gaat Facebook volgens Zuckerberg nog steeds de goede kant op. In de komende drie tot vijf jaar wil hij het bedrijf zwaar in laten zetten op de mobiele markt. Een grote stap daarbij is het vernieuwd inzetten op native apps. HTML5-apps, vaak ontwikkeld om crossplatformmogelijkheden te hebben en efficiënter te kunnen ontwikkelen, zijn volgens Zuckerberg fout. Facebook heeft te veel op het langzame HTML5 ingezet, wat ten koste ging van de gebruikerservaring. De nieuwe iOS-app, en de aankomende versie van de Android-app, zullen daarom weer als native app worden geleverd en moeten daardoor een stuk sneller zijn.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Html5