Alles over Office 2016 op Windows 10

Office 2016 is de nieuwste versie van het kantoorpakket van Microsoft. Prijzen, tips en natuurlijk een uitgebreide review: hier vind je alles over de vernieuwde Word, Excel en Powerpoint voor Windows 10.

 

Review Office 2016

 

Op zoek naar een uitgebreide review van Office 2016? Die hebben we natuurlijk voor je gemaakt. En we gaven hem maar liefst 4,5 ster! Hier vind je de review.

 

Prijzen

 

Office 2016 is helemaal gratis als je een abonnement op Office 365 hebt. Een persoonlijk Office 365-abonnement heb je al vanaf € 4,20 per maand, of iets meer dan een tientje als je de volledige versie wil gebruiken. Op de website van Microsoft vind je alles over prijzen en abonnementen.

 

Upgraden

 

Gratis upgraden van een oude Office-versie naar Office 2016 is er helaas niet bij. Er zijn echter wel manieren om Office 2016 legaal en voor een mooi prijsje op je pc te krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

 

Office 2016 voor Mac OS X

 

Apple mag dan een volledig eigen kantoorpakket hebben, Microsofts versie is nog steeds de standaard. Ook Office 2016 is beschikbaar voor Mac OS X.

 

Eén geheel

 

Microsoft wil zijn Office-pakket graag één geheel maken. Het was daar al mee bezig, door Word, Excel en PowerPoint al hetzelfde uiterlijk te geven op de Android- en iOS-apps, en het valt dan ook meteen op dat Office 2016 precies datzelfde uiterlijk krijgt. Gebruikers van de eerdere apps zullen zich daarom erg thuis voelen in de layout van de apps.
 

Strakke layout

 

Wat vooral opvalt is dat de layout allemaal een stuk strakker oogt, en dat is niet zonder reden. Office 2016 richt zich namelijk veel meer op touch-screens, zonder daarbij af te doen aan klassieke toetsenbord- en muis-gebruikers. In de praktijk betekent dat dat alle opties makkelijker toegankelijk zijn, wat beter aan te tikken met je vinger, en dat de menu's allemaal wat leger aanvoelen.
Dat heeft wel tot gevolg dat sommige functies uit Word lijken te zijn gehaald, maar dat is geen overbodige luxe. De Office-software had altijd zo veel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer zag.
 

Nieuwe documenten

 

Je ziet datzelfde kale uiterlijk terug in het menu om bijvoorbeeld nieuwe documenten te maken of ze op te slaan. Dat lijkt wel wat op hoe Office 2013 eruit zag, maar net iets groter.

 

Delen

 

Uiteraard kun je, net als in Office 2013, je documenten makkelijk delen met anderen door ze uit te nodigen of door het bestand direct als bijlage te verzenden. En je kunt je documenten natuurlijk in OneDrive opslaan.

Voorlopig zit nog Office 2016 nog in de preview-fase. Dat betekent dat nog niet alle definitieve functies in het softwarepakket zitten en dat sommige onderdelen nog niet even stabiel draaien. Mocht je het toch willen proberen, dan kun je in de Windows 10 Technical Preview zoeken in de bèta-Store naar "Word Preview", of naar de andere programma's.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: office, word, office 2016, excel, powerpoint, ms office, ms office 2016, microsoft office 2016