Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Zo installeer je Windows 10 eerder dan de release

Windows 10 wordt officieel op 29 juli uitgerold naar computers die zijn voorzien van Windows 7 en 8.1. Ondertussen is Microsoft al begonnen met het streamen van de installatiebestanden naar die pc's, en in sommige gevallen is het zellfs al mogelijk om Windows 10 nu te installeren.

Windows 10 kan bij een aantal systemen nu al worden geïnstalleerd. Dat komt omdat Microsoft al is begonnen met het uitrollen van de installatiebestanden naar geschikte Windows-systemen. Op computers waarop dat nu gebeurt, zien gebruikers op de C:-drive de volgende map staan:

C:\$Windows.~BT

In die map zijn vervolgens de installatiebestanden te vinden die nodig zijn voor de upgrade naar Windows 10. Zo staat er bijvoorbeeld het bestand setup.exe, waarmee de installatieprocedure kan worden gestart.

De mapstructuur in bovengenoemde map lijkt gelijk aan de installatie-dvd van Windows. In veel gevallen zullen echter nog lang niet alle bestanden voor de installatie van Windows 10 zijn uitgerold, op een aantal testcomputers op de redactie was de totale omvang van de map nog geen 500 MB, op andere computers zelfs al zo'n 6 GB.

Windows 10 installeren

Als op jouw computer alle installatiebestanden zijn gedownload, dan kun je nu proberen alvast Windows 10 te installeren. Een dubbelklik op het bestand setup.exe is voldoende om de procedure te starten. Mocht blijken dat nog niet alle bestanden binnen zijn, dan krijg je een foutmelding van een ontbrekend bestand, in ons voorbeeld was dat boot.wim, een essentieel boot-image dat nodig is om de installatie van Windows 10 voort te zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Installeren

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie