Plugins voor Plex

Plex is erg handige software om je media mee op de tv te krijgen. Met extra add-ons voeg je meer kanalen toe aan de software. Maar hoe installeer je videokanalen? PCM heeft een overzicht van de beste officiële en onofficiële kanalen voor Plex.

Apple Movie Trailers kijken in Plex

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste films, kun je gebruikmaken van diverse diensten voor het bekijken van trailers. Een goede start is Apple Movie Trailers, waar je alle nieuwe trailers (en soms ook wat oudere) van films kunt bekijken, uiteraard in de hoogste 1080p-resolutie. Het kanaal is opgedeeld in Just Added, Exclusive, Most Popular, Genre en Movie Studios.

Comedy Central toevoegen aan Plex

Het kanaal voor Comedy Central is beschikbaar in Plex en biedt de mogelijkheid om een gedeelte van het tv-aanbod van de site terug te kijken, zoals series als The Daily Show, Tosh.0 en Inside Amy Schumer. Helaas is het aanbod van Comedy Central wel wat beperkt, maar vind je een aantal van die series leuk, dan is het een nuttige toevoeging.

Met Plex Nederland 24 kijken

Dit kanaal is van de Nederlandse Publieke Omroep en bevat de digitale kanalen daarvan, zoals NPO Nieuws, NPO 101, Politiek, Doc en Best. Ook beschikbaar zijn de kanalen NPO 1 en 2. Alle kanalen zijn livestreams en helaas maar in 480p. Dat komt doordat de streams rechtstreeks afkomstig zijn van de website npo.nl, en daar worden streams niet in hd aangeboden. Helaas is het niet mogelijk om deze livestreams te casten naar een Chromecast, omdat Plex die functie niet ondersteunt.

NOS op Plex

Er is een apart Plex-kanaal beschikbaar voor de nieuwsuitzendingen van NOS, waarme je NOS uitzendingen kunt kijken via Plex. Met het NOS-kanaal is het mogelijk om journaalafleveringen terug te kijken, evenals Nieuwsuur, NOS op 3, Jeugdjournaal, Sportjournaal en verschillende sportprogramma’s van de NOS. Je kunt bovendien in de journaalafleveringen tot drie dagen teruggaan.

RTL programmas terugkijken met Plex

Als je programma’s van RTL wilt terugkijken, dan is RTL XL een must-have. Het RTL XL-kanaal is niet heel intuïtief, zo ontbreken lijstjes met recente en populaire programma’s. De programma’s staan simpelweg op alfabetische volgorde geordend. Bij RTL XL kun je maar tot twee dagen gratis een aflevering terugkijken. Wil je oudere afleveringen zien, dan moet je betalen. Zo zie je dus ook alleen die gratis afleveringen terug in Plex.

Onofficiële kanalen aan Plex toevoegen

Tot nog toe hebben we alleen de officiële, in Plex aanwezige kanalen besproken. Er is echter ook een aantal kanalen beschikbaar die standaard niet in Plex zitten en wel nuttig kunnen zijn. De handigste plug-in hiervoor is de zogenaamde Unsupported AppStore voor Plex, waarmee je in een keer al die verschillende plug-ins kunt binnenhalen. De Unsupported AppStore kun je downloaden via dit forumtopic: https://forums.plex.tv/discussion/151068/unsupported-app-store-as-in-totally-unsupported-is-currently-offline. Scroll vervolgens naar Download: Plugin.bundle.zip en klik op de link. Pak het gedownloade zipbestand uit en verplaats het bundle-bestand dat je daar in vindt naar de volgende map: %LOCALAPPDATA%\Plex Media Server\Plug-ins\. Ga in de Windows Verkenner naar die map. Voor OS X vind je de map waar je het bestand moet plaatsen hier: ~/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins en voor Linux hier: $PLEX_HOME/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins. Zodra je het bestand in de plug-in-map hebt gezet, moet je Plex even herstarten om de wijzigingen door te voeren.

Nadat je Plex opnieuw hebt gestart, ga je naar Kanalen onder je computernaam en zie je bij je geïnstalleerde kanalen nu de optie Unsupported AppStore verschijnen. Klik erop om er doorheen te kunnen bladeren.

BitTorrent voor Plex

BitTorrent is een kanaal dat je het beste kunt vergelijken met PopcornTime voor Plex. Het geeft een lijst met films die je direct kunt kijken. Deze films worden binnengehaald door middel van torrents en daarmee dus gestreamd. Natuurlijk hangt het van het aantal seeds af of het lukt om een serie of film te kijken. Dat gezegd hebbende: met PopcornTime dat steeds lastiger wordt om te gebruiken, is BitTorrent voor Plex nog altijd een erg fijn kanaal.

CouchPotato, SABnzbd+ en SickBeard gebruiken in Plex

Als je als downloadstack SickBeard, CouchPotato en SABnzbd+ gebruikt, dan zijn voor alle drie programma’s kanalen beschikbaar in Plex. Met SABnzbd+ in Plex kun je de downloadqueue en –geschiedenis inzien, het downloaden pauzeren, een snelheidslimiet instellen en SABnzbd opnieuw starten of afsluiten. Bovendien kun je per download de categorie wijzigingen en andere opties instellen.

Met SickBeard in Plex kun je afleveringen inzien, zoeken naar afleveringen, updates forceren en de geschiedenis inzien. Voor SickBeard kan het nodig zijn even in Config een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen voordat het Plex-kanaal verbinding legt met je server, of even een API-key aan te maken en te genereren, een optie die je eveneens vindt onder Config door de optie Enable API aan te vinken en te kiezen voor Generate bij API Key in SickBeard. Herstart daarna even Plex en ga opnieuw naar het SickBeard-kanaal.
Voor CouchPotato geldt hetzelfde. Je kunt met dit kanaal films van CouchPotato inzien, bewerken en nieuwe films toevoegen om te downloaden.

Meer over Plex weten? Lees onze Workshop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tools

Tags: plex, bittorrent, apple movie trailers