abonneren

Zo is de ransomware 'Petya' te omzeilen

Goed nieuws voor wiens schijf is getroffen door de ransomware Petya. Online is een tool verschenen die de schijf kan ontsleutelen, zonder dat er verder losgeld moet worden betaald.

De versleutelde schijf moet eerst uit de computer worden gehaald, en in een schone pc worden geïnstalleerd. 

Op die computer moet vervolgens de Petya Sector Extractor (.zip) worden gedraaid. Dit programma extraheert de unieke verificatiesector en nonce-code van de schijf.

Sleutel

Beide moeten ingevoerd worden op deze website, waarna de sleutel binnen enkele seconden wordt gegenereerd. De schijf kan nu weer teruggezet worden in de oorspronkelijke computer.

Na het opstarten van het systeem, komt de ransomware weer tevoorschijn. Hier kan nu de gevonden sleutel ingevoerd worden. De pc kan daarna weer als vanouds gebruikt worden.

Bron: Bleeping Computer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Ransomware, Petya

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord