Ziggo start met mobiele telefonie

Kabelbedrijf Ziggo gaat sim-only-abonnementen aanbieden voor data en spraak. De diensten van Ziggo Mobiel zijn in eerste instantie bedoeld voor bestaande klanten, die maandelijks tien euro korting krijgen op de mobiele abonnementen.

Wie op dit moment al internet afneemt van Ziggo kan voor een gereduceerd bedrag van 15 euro per maand een sim only-abonnement afsluiten met 1 GB aan data en 300 belminuten of sms’jes. Klanten van Ziggo Mobiel kunnen ook onbeperkt gebruik maken van Ziggospots. Dit zijn Ziggo’s eigen hotspots die gemaakt zijn van de modems van klanten. Hiervan zijn er inmiddels al een miljoen actief in het verspreidingsgebied van Ziggo.

Ziggo’s sim-only-abonnementen worden zonder contractduur aangeboden en kunnen maandelijks opgezegd worden. Klanten van het kabelbedrijf krijgen bij aanschaf van een mobiel abonnement elke maand tien euro korting. Ziggo biedt daarnaast ook zakelijke abonnementen aan, met meer belminuten en sms’jes.

Met Ziggo Mobiel voegt het kabelbedrijf zich bij de enkele tientallen virtuele providers in Nederland. Dit zijn aanbieders van mobiele telefonie en internet die hun capaciteit inkopen bij bestaande providers als KPN, Vodafone of T-Mobile. In juli van dit jaar werd bekend dat bijna veertig procent van de Nederlandse bevolking belt via één van de ruim zestig virtuele providers.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: