Zestienjarige DDoS-aanvaller vrijgelaten

© CIDimport

Zestienjarige DDoS-aanvaller vrijgelaten

Geplaatst: 17 december 2010 - 07:31

Aangepast: 17 november 2022 - 08:52

Redactie ID.nl

De zestienjarige jongen uit Zoetermeer die werd vastgehouden voor de DDoS-aanvallen op MasterCard en Visa is door het OM vrijgelaten.De jongen die ook onder de naam Jeroenz0r bekend staat was een v

De zestienjarige jongen uit Zoetermeer die werd vastgehouden voor de DDoS-aanvallen op MasterCard en Visa is door het OM vrijgelaten.

De jongen die ook onder de naam Jeroenz0r bekend staat was een van de operators in het irc-kanaal waarin de DDoS-aanvallen op sites werden voorbereid.  De aanvallen maakten deel uit van Operation Payback, het project van hackersgroep Anonymous die websites aanvallen die Wikileaks tegen hebben gewerkt.

De jongen uit Zoetermeer had zijn betrokkenheid al meteen bekend toen hij werd opgepakt. In tegenstelling tot een 19-jarige jongen die vorige week werd opgepakt zat de jongen uit Zoetermeer nog vast. Zijn inbewaringstelling is geschorst omdat het voor het onderzoek niet langer noodzakelijk is dat hij nog langer in voorlopige hechtenis blijft. De schorsing is op voorwaarde dat hij zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten aldus het OM.

[Via Tweakers.net]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten