Zes procent Nederlanders streamt video’s met Netflix

Een kleine zes procent van de Nederlanders heeft momenteel een abonnement op de streamingdienst Netflix. Ook opvallend is dat meer dan de helft van de Nederlanders nog nooit van Netflix heeft gehoord, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

Ruim veertig procent van de ondervraagden laat weten bekend te zijn met de Amerikaanse streamingdienst. In september werd deze in Nederland gelanceerd. Maar liefst 57 procent heeft echter nog nooit van Netflix gehoord en in totaal wordt de dienst door zes procent van de Nederlanders actief gebruikt.

Voor het onderzoek heeft De Hond ruim tweeduizend Nederlanders vragen gesteld over video-on-demand-diensten. Eén op de vijf Nederlanders gebruikt een dergelijke dienst en het grootste deel doet dit via de settopbox van providers als Ziggo, UPC of KPN. Video-aanbieder Netflix staat op de tweede plaats en is dus flink in opkomst onder videostreamers. Zo verslaat de jonge dienst momenteel het on-demand-aanbod van Apple en Pathé Thuis.

Netflix kost 7,99 euro per maand en voor dit bedrag kunnen gebruikers onbeperkt naar video’s kijken op maximaal twee apparaten tegelijkertijd. Ondersteunde apparaten zijn onder meer smart tv’s, tablets, smartphones en spelcomputers. Van de mensen die bekend zijn met de dienst vindt ongeveer een derde de abonnementsprijs te veel. Veertien procent noemt de prijs goedkoop.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: