abonneren

ZenFone Max van Asus heeft buitengewoon krachtige accu

Asus brengt in India de ZenFone Max op de markt, een Android-smartphone met een buitengewoon krachtige accu. Deze heeft een capaciteit van 5000 mAh, bijna het dubbele van veel vlaggenschepen die nu op de markt zijn.

De accu is zo krachtig dat je de smartphone zelf kan gebruiken als powerbank voor andere toestellen, aldus Asus. De Samsung Galaxy S6 heeft ter vergelijking een accucapaciteit van 2550 mAh, de iPhone 6 doet het met 1810 mAh, de HTC One M9 met 2,840mAh en de G4 van LG met 3000 mAh - wat al aan de hoge kant is.

Qua overige specifiacties imponeert de ZenFone Max minder: het toestel draait op een Snapdragon 410-processor met 2GB RAM. Het toestel heeft een 5,5 inch-scherm, waarvan de resolutie nog niet bekend is. Er zit een 13 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-camera aan de voorkant. Indrukwekkend is wel dat de smartphone ondanks de force accu maar 5,2 mm dik is.

Oktober

De ZenFone Max lanceert in oktober voor India en kost omgerekend circa 220 euro. Onbekend is of Asus ook van plan is de smartphone buiten India uit te brengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: asus

Laatste reactie