abonneren

Zelfrijdende Tesla Model S op te roepen met Apple Watch

De app 'Remote S for Tesla' van Rego Apps is van een update voorzien, waardoor je de zelfrijdende auto nu kunt oproepen met een Apple Watch. Als een waar geheim agent tik je op het schermpje om je pols, waarna de wagen komt aangereden.

Ongeveer een maand geleden bracht Tesla een firmware-update uit voor de Tesla Model S, met daarin de Summon-feature. Via een smartphone was het al langer mogelijk om de auto naar je toe te laten rijden, of van een afstand te laten inparkeren.

Om van de functie gebruik te maken, moet je vanwege veiligheidsoverwegingen binnen 12 meter van de auto staan. De oproep-feature werkt nu nog niet van verder weg. 

Beperking

De third-party app van Rego Apps heeft die beperking niet, zodra je kiest voor 'Keyless Start'. De vraag is dan ook hoe lang het duurt voor Tesla deze exploit uit zijn firmware gaat patchen.

Het ziet er hoe dan ook indrukwekkend uit. Overigens slaagde de maker achter Rego Apps er eerder ook al in om de Tesla-wagen met spraakcommando's aan te sturen via zijn Apple Watch, in combinatie met Siri.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch, Tesla, Zelfrijdende Auto