abonneren

Zelfrijdende auto BMW de weg op in 2021: 'BMW i Next'

BMW wil in 2021 zijn eerste zelfrijdende auto commercieel beschikbaar stellen. Het bedrijf wil 'nummer één' worden op gebied van autonome voertuigen.

Het nieuwe model krijgt de naam BMW i Next en moet naast zelfrijdend ook een hoop andere technische snufjes meekrijgen, die de bestuurder 'connected' houdt.

Voor BMW staat de veiligheid voorop, niet alleen in het verkeer maar ook op gebied van persoonlijke data. Kortgeleden nog toonde de fabrikant een conceptvideo van het voertuig.

Kapers op de kust

BMW is lang niet de enige met een zelfrijdende auto in ontwikkeling. Uiteraard is er nog Google, die onlangs een samenwerking met Fiat aankondigde. Maar ook Volvo, Audi, Nissan en anderen willen een graantje meepikken. 

Bron: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: auto, Zelfrijdende

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord