YouTube weer terug op Windows Phone als webversie

© CIDimport

YouTube weer terug op Windows Phone als webversie

Geplaatst: 8 oktober 2013 - 12:37

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Na een korte tijd van afwezigheid is videosite YouTube weer terug op het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8. De applicatie van de videosite was even verdwenen van Windows-telefoons door onderlinge meningsverschillen tussen concurrenten Microsoft en Google. Nu is YouTube weer terug, maar niet als applicatie.

Gebruikers van een Windows-telefoon die het YouTube-icoon aantikken, komen niet terecht in een strak vormgegeven applicatie zoals we van YouTube en Windows Phone 8 gewend zijn. In plaats daarvan worden ze doorgestuurd naar de website van YouTube, die een nieuw jasje heeft gekregen in de stijl van het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Microsoft's eigen versie

Dit is opvallend, omdat programmeurs van Microsoft de afgelopen tijd

druk bezig zijn geweest

met het bouwen van een fatsoenlijke applicatie voor Windows Phone 8. Deze zat vol functies waar andere Google-apps niet over beschikten, zoals de mogelijkheid om filmpjes op te slaan en zonder internetverbinding terug te bekijken.

Woordenwisseling

Google was echter

niet blij met de toevoegingen

die de programmeurs van Microsoft hadden verwerkt in de applicatie en besloten de app te blokkeren. Daarnaast was Google niet blij dat er geen advertenties in de app werden getoond. Na een heftige woordenwisseling tussen beide partijen is dus nu besloten een web-versie voor Windows-telefoons uit te brengen. Een officiële app voor YouTube op Windows Phone 8 blijft voorlopig uit. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten