abonneren

YouTube weer terug op Windows Phone als webversie

Na een korte tijd van afwezigheid is videosite YouTube weer terug op het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8. De applicatie van de videosite was even verdwenen van Windows-telefoons door onderlinge meningsverschillen tussen concurrenten Microsoft en Google. Nu is YouTube weer terug, maar niet als applicatie.

Gebruikers van een Windows-telefoon die het YouTube-icoon aantikken, komen niet terecht in een strak vormgegeven applicatie zoals we van YouTube en Windows Phone 8 gewend zijn. In plaats daarvan worden ze doorgestuurd naar de website van YouTube, die een nieuw jasje heeft gekregen in de stijl van het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Dit is opvallend, omdat programmeurs van Microsoft de afgelopen tijd druk bezig zijn geweest met het bouwen van een fatsoenlijke applicatie voor Windows Phone 8. Deze zat vol functies waar andere Google-apps niet over beschikten, zoals de mogelijkheid om filmpjes op te slaan en zonder internetverbinding terug te bekijken.

Google was echter niet blij met de toevoegingen die de programmeurs van Microsoft hadden verwerkt in de applicatie en besloten de app te blokkeren. Daarnaast was Google niet blij dat er geen advertenties in de app werden getoond. Na een heftige woordenwisseling tussen beide partijen is dus nu besloten een web-versie voor Windows-telefoons uit te brengen. Een officiële app voor YouTube op Windows Phone 8 blijft voorlopig uit. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord