abonneren

YouTube verbetert audio-editor

Geluidsbewerking is een stuk makkelijker geworden met de nieuwe tools van YouTube. Zonder moeite kun je muziek toevoegen nadat je een video hebt geĆ¼pload.

Bij het maken van een slideshow is het kiezen van muziek vaak nog een van de moeilijkste stappen. YouTube wil je hierbij helpen en heeft daarom een nieuwe audio-editor online gezet. Na het uploaden van een video kun je in het Edit-scherm kiezen voor het bewerken van het geluid om bij de audio-editor te komen.

De interface van de editor is compleet vernieuwd. De nadruk ligt nu op de eenvoudige selectie van muziekstukken. Je hebt toegang tot een catalogus van meer dan 150.000 nummers, die je allemaal gratis kunt gebruiken. Je kunt kiezen uit een lijst met Top Tracks of zelf de database doorzoeken, waarbij je de zoekopdracht kunt beperken tot muziek van gelijke lengte als je filmpje. Daarna kies je met een schuifbalk in hoeverre het oorspronkelijke geluid hoorbaar moet blijven.

De veranderingen worden vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar gesteld aan alle gebruikers. Daarnaast heeft YouTube meer verbeteringen beloofd, al is nog niet gespecificeerd wat die dan inhouden.

Bron: Mashable

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie