abonneren

YouTube terug op Windows Phone

Microsoft's YouTube-applicatie is vanaf vandaag weer te vinden in de Windows Phone Store. Google eiste eerder dat Microsoft zijn app zou verwijderen, omdat het niet zou voldoen aan Google's voorwaarden. Microsoft heeft daarop met Google samengewerkt aan een nieuwe versie van de app.

Google zelf heeft geen YouTube-app beschikbaar voor Windows Phone. Het bedrijf heeft ook geen aanstalten gemaakt om hier iets mee te doen. Microsoft besloot daarom zelf om een YouTube-app te bouwen, die echter niet in goede aarde viel bij Google. Zo zat er onder meer de mogelijkheid in clips te downloaden. Google eiste dat Microsoft de app uit zijn Windows Store zou verwijderen; Microsoft ging akkoord, maar ging tevens met Google in conclaaf om een verbeterde app uit te brengen.

De nieuwe app mist inderdaad de mogelijkheid om clips op te slaan, maar krijgt daar veel voor terug. Video-uploads, bijvoorbeeld, zodat je vanuit je camerarol clips kunt publiceren op YouTube. Ook kun je live videokanalen nu streamen in de app. Iets dat we van Android kennen is stemgestuurd zoeken. Ook kun je vanuit de app je profielpagina beheren, playlists benaderen en individuele items aan je startmenu vastpinnen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: YouTube