abonneren

Youtube start dit jaar met betaalde muziekdienst

De populaire videosite Youtube stort zich later dit jaar op een Spotify-achtige abonnementendienst voor muziekvideo’s. Dit verklaren een aantal anonieme bronnen tegenover Billboard, een Amerikaans muziektijdschrift.

Youtube zou volgens Billboard de concurrentie aan willen gaan met diensten als Spotify, Deezer en Google Play Music, aldus het muziekblad. Als de geruchten blijken te kloppen, dan zet Youtube een van de eerste streamingdiensten voor muziekvideo’s op de markt. Met Spotify kan wel onbeperkt naar muziek geluisterd worden, maar video’s kijken kan niet. 

De nog naamloze streamingdienst van Youtube gaat zich vermoedelijk richten op mobiele apparaten. Er komt zowel een betaalde als een gratis variant, zo meldt Billboard. Net als bij Spotify zal ook de gratis versie van Youtube’s muziekvideodienst onbeperkt te gebruiken zijn, maar deze maakt wel gebruik van advertenties tussen video’s door. Voor een vast bedrag per maand verdwijnen de advertenties. Ook dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Spotify. 

Youtube wil nog niks zeggen over een mogelijke dienst voor het streamen van muziekvideo’s. In een persreactie laat het Amerikaanse bedrijf weten altijd op zoek te zijn naar manieren op video’s op verschillende apparaten te streamen. Youtube is eigendom van zoekmachinegigant Google, die op 1 oktober de muziekstreamingdienstGoogle Play Music uitbracht in Nederland.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie