YouTube reikt eigen muziekprijzen uit

© CIDimport

YouTube reikt eigen muziekprijzen uit

Geplaatst: 1 oktober 2013 - 12:45

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Videosite YouTube gaat dit jaar een eigen uitreiking van muziekprijzen organiseren. Kenmerkend voor de YouTube Music Awards is dat niet alleen internationaal gerenommeerde artiesten kans maken op een prijs. Ook zangers en zangeressen die dankzij YouTube bekend zijn geworden, kunnen  een plekje in de spotlight verdienen.

Op zijn eigen blog kondigt YouTube vandaag aan dat niemand minder dan Lady Gaga, Eminem en Arcade Fire optredens gaan verzorgen tijdens de prijsuitreiking. Het evenement wordt gehouden op 3 november in New York, maar verschillende artiesten spelen over de hele wereld hun muziek en deze optredens worden live uitgezonden als onderdeel van de uitreiking. YouTube-muzikanten als Lindsey Stirling en CDZA treden op in de steden Seoel, Moskou, Londen en Rio de Janeiro.

In een komische video, gepresenteerd door acteur Jason Schwartzman, laat YouTube weten dat de genomineerden voor het muziekfestival op 17 oktober bekend worden gemaakt. Schwartzman verzorgt ook de presentatie van het festival, dat wordt geregisseerd door Spike Jonze, onder meer bekend van de film Where The Wild Things Are en documentaires over artiesten Bjork en The Chemical Brothers. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten