YouTube groter dan zijn rivalen bij elkaar

© CIDimport

YouTube groter dan zijn rivalen bij elkaar

Geplaatst: 28 juni 2007 - 11:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:49

Redactie ID.nl

Het aantal gebruikers van videosite YouTube is zo hard gegroeid dat de videodienst nu meer bezoeken heeft dan al zijn zes rivalen bij elkaar. Het aantal bezoeken nam tussen januari en mei met 70 procent toe.

Het aantal gebruikers van videosite YouTube is zo hard gegroeid dat de videodienst nu meer bezoeken heeft dan al zijn zes rivalen bij elkaar. Het aantal bezoeken nam tussen januari en mei met 70 procent toe. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau Hitwise.

Het aantal bezoeken naar de overige 64 videosites nam in de eerste vijf maanden van dit jaar met acht procent toe. YouTube's marktaandeel was 50 procent groter dan deze 64 concurrenten bij elkaar. MySpace, de grootste concurrent van Google, heeft een marktaandel van 16,08 procent. YouTube's zustersite Google Video heeft 7,81 procent marktaandeel, gevolgd door Yahoo met 2,77 procent en Microsofts MSN met 2,09 procent.

De populairste filmpjes op YouTube zijn diegene die door de gebruikers zelf zijn geschoten. Het populairste genre is tieners die op hun slaapkamer tegen hun webcam praten of zingen.

Hitwise heeft het bezoekgedrag van de gebruikers geanalyseerd en niet of ze ook daadwerkelijk videofilmpjes op de verschillende videodiensten bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten