YouTube gaat video's controleren op echte views

YouTube gaat controleren of het aantal keer dat een video is bekeken, berust op werkelijke aantallen of dat het aantal views bewust omhoog wordt gebracht door de pagina regelmatig te vernieuwen of gebruik te maken van andere technieken.

Op het moment is het bij YouTube erg eenvoudig om het aantal keren dat een video is bekeken omhoog te brengen, door de pagina waarop de video wordt afgespeeld met de F5-knop in de browser te vernieuwen. YouTube telt elke pagina-refresh als een nieuwe view, waardoor het erg eenvoudig is om te manipuleren hoe vaak een video is bekeken. 

YouTube meent dat mensen misbruik van het systeem maken, bijvoorbeeld door redirects vanaf een website naar een bepaalde video op YouTube te herleiden. Bovendien worden hiermee ook adverteerders misleid, omdat deze vaak betalen om hun advertenties weer te mogen geven bij populaire video's.

Ook gaat YouTube het 'verkopen' van views beter controleren, dat wordt nogal eeens gedaan door marketing-partijen, zo laat Google weten in een blog.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: youtube