abonneren

YouTube-Easter Egg toont Unix-interface

Er is door Google een Easter Egg verstopt in YouTube ter ere van de Geek Week die volgende week van start gaat. Als je in het zoekveld ‘/ geekweek’ invult krijg je YouTube in een Unix-schil te zien. Een aardigheidje voor de ‘geeks’ onder ons.

Na op 19 mei al de eerste Comedy Week gehad te hebben, is het vanaf 4 augustus de beurt aan de eerste Geek Week op YouTube. In deze week wordt nieuwe content op YouTube belicht die in de smaak valt bij geeks zoals series als The Big Bang Theory en Game of Thrones, superhelden, games, sci-fi en dat soort zaken. Het gaat vooral om content uit de VS en het VK. Van alle YouTube-kanalen die niet op muziek gericht zijn, bestaat de helft van de top 20 uit kanalen die inspelen op de interesses van geeks. En bij Google zelf werken er natuurlijk ook genoeg geeks. Hieronder zie je hoe je een geek kunt herkennen.

Geek Week

YouTube Geek Week

Vanaf 4 augustus is Geek Week te vinden op YouTube.com/GeekWeekDe week duurt tot 10 augustus en is als volgt ingedeeld:

04-08: Blockbuster Sunday (iconische personages uit films en shows)

05-08: Global Geekery Monday (o.a. anime uit Tokyo)

06-08: Brainiac Tuesday (wetenschap)

07-08: Super Wednesday (Met exclusieve trailer van Thor: The Dark World)

08-08: Gaming Thursday (met live video van een wereldrecordpoging)

09-08: Fan Friday (nerd debatten, cosplay, sci-fi koken)

Easter Eggs tijdens Geek Week

Google zal ook een aantal Easter Eggs verstoppen en de eerste hebben we al gespot voordat de week van start is gegaan: Wie in het zoekveld “/ geek week” (zonder aanhalingstekens, met spatie) invult, krijgt YouTube in een Unix-variant te zien. Overigens kun je in plaats van ‘geekweek’ ook iets anders invullen: Ook “/ computeridee” zorgt dus voor een Unix-schil. Wanneer je op een link klikt, ga je gewoon weer naar de oude interface zodat je de video kunt bekijken. 

YouTube Geek Week Unix Easter Egg

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: geek week, YouTube, Easter eggs

Nieuws headlines

Laatste reactie