abonneren

YouTube-Easter Egg toont Unix-interface

Er is door Google een Easter Egg verstopt in YouTube ter ere van de Geek Week die volgende week van start gaat. Als je in het zoekveld ‘/ geekweek’ invult krijg je YouTube in een Unix-schil te zien. Een aardigheidje voor de ‘geeks’ onder ons.

Na op 19 mei al de eerste Comedy Week gehad te hebben, is het vanaf 4 augustus de beurt aan de eerste Geek Week op YouTube. In deze week wordt nieuwe content op YouTube belicht die in de smaak valt bij geeks zoals series als The Big Bang Theory en Game of Thrones, superhelden, games, sci-fi en dat soort zaken. Het gaat vooral om content uit de VS en het VK. Van alle YouTube-kanalen die niet op muziek gericht zijn, bestaat de helft van de top 20 uit kanalen die inspelen op de interesses van geeks. En bij Google zelf werken er natuurlijk ook genoeg geeks. Hieronder zie je hoe je een geek kunt herkennen.

Geek Week

YouTube Geek Week

Vanaf 4 augustus is Geek Week te vinden op YouTube.com/GeekWeekDe week duurt tot 10 augustus en is als volgt ingedeeld:

04-08: Blockbuster Sunday (iconische personages uit films en shows)

05-08: Global Geekery Monday (o.a. anime uit Tokyo)

06-08: Brainiac Tuesday (wetenschap)

07-08: Super Wednesday (Met exclusieve trailer van Thor: The Dark World)

08-08: Gaming Thursday (met live video van een wereldrecordpoging)

09-08: Fan Friday (nerd debatten, cosplay, sci-fi koken)

Easter Eggs tijdens Geek Week

Google zal ook een aantal Easter Eggs verstoppen en de eerste hebben we al gespot voordat de week van start is gegaan: Wie in het zoekveld “/ geek week” (zonder aanhalingstekens, met spatie) invult, krijgt YouTube in een Unix-variant te zien. Overigens kun je in plaats van ‘geekweek’ ook iets anders invullen: Ook “/ computeridee” zorgt dus voor een Unix-schil. Wanneer je op een link klikt, ga je gewoon weer naar de oude interface zodat je de video kunt bekijken. 

YouTube Geek Week Unix Easter Egg

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Easter eggs, YouTube, geek week

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord