abonneren

Yota Devices maakt smartphone met twee schermen

De Russische smartphonemaker Yota Devices heeft een opvallende nieuwe telefoon aangekondigd. Het toestel heeft twee beeldschermen: een HD LCD-scherm aan de voorkant en een speciaal e-inkt scherm aan de achterkant.

“Als de telefoon succesvol blijkt, zal iedereen ons binnen twee jaar kopiëren en dan zijn we blij”, zei Yota-baas Vlad Martynov tijdens de lancering van de zogenaamde Yotaphone. Critici en analisten zijn echter minder enthousiast en verwachten dat de ‘telefoon met twee gezichten’ onder zal doen voor Samsungs Galaxy en Apples iPhone.

Analist Denis Kuskov van het Russische TelecomDaily verwacht dat er in 2014 slechts enkele tienduizenden exemplaren van de Yotaphone verkocht gaan worden. “Yota Devices is een onbekend bedrijf en Samsung en Apple hebben veel aanhangers”, aldus de kenner. “Toch zijn er al tienduizend toestellen verkocht aan Russische consumenten.”

De Yotaphone is een Android-toestel met een 4,3 inch HD LCD-scherm aan de voorkant. Het e-inkt beeldscherm aan de achterkant kan data in real-time tonen uit bijvoorbeeld een Twitterfeed of uit een aandelenoverzicht. Ook kan dit scherm foto’s in zwart-wit te tonen, zodat de telefoon er altijd anders uitziet. Het voordeel van het e-inkt scherm is dat hij weinig stroom verbruikt en gebruikers hun toestel niet meer in de slaapstand hoeven te zetten en altijd up to date kunnen blijven.

Naast de twee schermen beschikt de Yotaphone over Android 4.2.2, 4G, 1.7GHz dual-core processor, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 1 megapixel camera aan de voorzijde, 32GB opslaggeheugen en 2GB werkgeheugen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, E-ink

Nieuws headlines

Laatste reactie