abonneren

Yahoo! verorbert Tumblr voor 1,1 miljard

Het bestuur van Yahoo! heeft ingestemd met de overname van de weblog-dienst Tumblr. Het is de grootste overname van Yahoo! onder CEO Marissa Mayer tot nu toe.

 

De geruchten werden langzamerhand steeds luider, tot gisteren bekend werd dat Yahoo! inderdaad voornemens was om Tumblr over te nemen. Ook het bestuur heeft nu ingestemd met de overname. Daarmee is de aankoop definitief rond. Yahoo! Zal vandaag zeer waarschijnlijk in New York een evenement organiseren waarop de aankoop toegelicht wordt aan de wereld.

Marissa Mayer heeft met de aankoop van Tumblr een boude stap gezet, gezien de enorme overnamesom van 1,1 miljard dollar (ter vergelijking: Facebook betaalde 1 miljard voor Instagram) en het feit dat er nog niet echt een manier gevonden is om geld te verdienen met Tumblr. Naar verluidt zou Mayer dan ook in eerste instantie uit zijn op het verhippen van Yahoo!. Het bedrijf moet namelijk weer een jonger publiek aantrekken, want Yahoo! is niet echt meegegaan in de nieuwe ontwikkelingen online de laatste jaren.

De deal is de grootste die Mayer tot op heden sloot sinds ze in de zomer van 2012 Google verliet en zich bij Yahoo! voegde. Eerder kocht ze verschillende startups, maar met als hoofdreden om betere en vernieuwende ontwikkelaars binnen te halen. Dat is bij de overname van Tumblr niet het geval.

Tumblr is een website die het eenvoudig maakt om een weblog op te zetten. Er zijn meer dan 108 miljoen blogs op Tumblr die 134 miljoen mensen zouden bereiken over de hele wereld. Toch zijn de reacties niet allemaal positief wat betreft de aankoop van Yahoo!. Het is Tumblr nog niet echt gelukt om goed geld te verdienen met de blogs.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: overname, Bloggen, Tumblr, Weblog

Laatste reactie