Yahoo ontslaat baas wegens liegen

Het eens zo succesvolle Yahoo verslijt de laatste jaren flink wat topmannen. Het laatste slachtoffer is directeur Scott Thompson, die loog op zijn cv.

Yahoo verkeert al langer in moeilijkheden. Van origine was het bedrijf een portal met zoekmachine en e-mailfuncties, maar door overnames heeft Yahoo zich ontwikkeld tot technologiebedrijf. De beurskoerzen hielden echter geen gelijke tred met de ambities: door concurrentie van vooral Google werd Yahoo in een steeds kleinere rol gedwongen. Hoewel het bedrijf in 2008 nog gewaardeerd werd op bijna 45 miljard dollar, nota bene door concurrent Microsoft, blijft de beurswaarde nu steken op circa 18 miljard.

Topman Scott Thompson wilde het tij keren. Nadat hij was aangesteld kondigde hij grootscheepse plannen aan om Yahoo om te turnen tot mediagigant. Dat heeft hij echter niet tot uitvoer kunnen brengen. Nadat bleek dat Thompson op zijn cv gelogen had over zijn opleiding, is hij gisteravond oneervol ontslagen. Ross Levinson, manager binnen Yahoo, neemt het roer over. Bronnen van The Wall Street Journal claimen dat Thompson aan schildklierkanker lijdt en mede daarom opstapt.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: yahoo