abonneren

Yahoo-CEO komt van Google

Yahoo heeft Marissa Mayer aangesteld als nieuwe CEO. Marissa Mayer was tot nu toe een belangrijke werknemer van Google, betrokken bij de ontwikkelingen van de cloud-producten.

Mayer werkte 13 jaar bij Google en behoort tot de eerste 20 werknemers van Google. Mayer heeft als belangrijkste uitdaging met een goede strategie te komen waarmee het internetbedrijf Yahoo het op kan nemen tegen Google en Facebook.

Volgens kenners is het vertrek van Mayer een flinke aderlating voor Google. Mayer heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Google zoekmachine,  toen Google het nog moest opnemen tegen Yahoo.  

Het gaat niet zo goed met Yahoo. Het afgelopen jaar is er zo’n 14 % van de banen geschrapt en zijn er al twee CEO’s vertrokken. Verwacht wordt dat Mayer het afkalvende Yahoo nieuw leven kan inblazen. Als iemand het kan is zij het.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: yahoo

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord