abonneren

Xperia Z getest op waterdichtheid en stootvastheid (video)

Een Poolse tech-site heeft de nieuwe Xperia Z getest op waterdichtheid en stootvastheid. In het filmpje overleeft het nieuwe vlaggenschip van Sony de tests.

Vorige week kondigde Sony tijdens de CES in Las Vegas de Xperia Z aan: een nieuw toptoestel met een full hd 5 inch-scherm en een quadcore-processor.

Met dit toestel wil Sony weer een plek veroveren in de top van het smartphonesegment en met deze specificaties is die potentie er zeker.

Waterdicht

Het toestel is, net als Sony Xperia V, volledig waterdicht tot een diepte van 1 meter en daarnaast ook nog stofdicht. Aan de voorkant is het toestel volledig van glas, de achterkant is bedekt met een krasbestendige glaslaag. Een Poolse technologiesite heeft de krasbestendigheid en waterdichtheid op de beursvloer kunnen testen door het toestel te laten vallen en in een kom met water te leggen. Alhoewel deze testen niet echt ‘waterdicht’ zijn, geeft het wel een goede indruk hoe de Xperia Z zich houdt wanneer hij per ongeluk in de wc-pot valt.

Sony Xperia Z

De Xperia Z heeft een quadcore-chipset met 1,5 GHz-processor, 2 GB aan RAM-geheugen, een 13,1 megapixel-camera en een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080. De Xperia Z draait bij het uitkomen op Android 4.1 (Jelly Bean), maar zal al snel een update naar Android 4.2 (tevens Jelly Bean) krijgen. De Sony Xperia Z zal begin maart in de winkels liggen in Nederland en leverbaar zijn in drie kleuren, zwart, wit en paars. De adviesprijs van het toestel zal 629 euro gaan worden.

Bron: Komorkomania

Via: Androidworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: valtest, test, Xperia Z, Waterdicht

Nieuws headlines

Laatste reactie