}
abonneren

Xbox 360-games straks op Xbox One te spelen

Microsoft verrast vriend en vijand tijdens de E3-beurs door aan te kondigen dat de Xbox One straks ook Xbox 360-games kan afspelen. Gamers hoeven daardoor niet meer hun oude spelcomputer van zolder te halen, wanneer ze in een nostalgische bui zijn.

Normaal gesproken is zogenaamde 'backwards compatibility' een hardwaretechnisch trucje, bijvoorbeeld middels een speciaal ingebouwde chip die de eerdere spelcomputer kan emuleren. Microsoft pakt het voor de Xbox One iets anders aan.

Wanneer gamers binnenkort een Xbox 360-disc in hun Xbox One steken, wordt een digitale versie van de game naar hun harde schijf gedownload. Games kunnen ook nieuw gekocht worden op de Xbox Games Store, de digitale marktplaats van de Xbox One.

Kosteloos

Xbox 360-games die eerder al digitaal gekocht waren, zijn automatisch opnieuw te downloaden. Deze zijn al gekoppeld aan het bijbehorende Xbox Live-account.

Microsoft meldt dat dit allemaal kosteloos is. Dit in tegenstelling tot concurrent Sony, die PlayStation 4-gamers 'oude' PlayStation games laat huren met de betaalde abonnementsdienst PlayStation Now. Deze worden vervolgens vanaf de Sony-servers gestreamd. 

Backwards compatibility voor de Xbox One wordt in de herfstperiode uitgerold.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Gameconsoles

Tags: xbox, games

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI