abonneren

XBMC verbetert support Raspberry Pi met versie 13

Mediaspeler-software XBMC heeft een nieuwe update gekregen. De 13e release heet 'Gotham', en komt met tal van nieuwe features zoals fullscreen video kijken, en het afspelen van video's vanaf de hardware afspelen.

De 'Gotham'-versievan XBMC is vooral geschikt voor de Raspberry Pi. Omdat die video alleen in 720p kan afspelen werkte XBMC daar altijd minder soepel op, maar dat haperige is er nu uitgehaald.

Hardware acceleration

Ook voor Android-gebruikers is de verbeterde mediaspeler geschikt, want zij kunnen nu via processors met ARM als met x86 video's afspelen. Dat maakt de videofunctionaliteit aanzienlijk sneller, melden de ontwikkelaars. Ook het laden van bibliotheken gaat met meer snelheid.

3d

De nieuwe versie komt ook met verbeterde 3d-support en touchscreen-functionaliteiten. Daarnaast zijn de audio-opties verbeterd en kunnen gebruikers direct vanuit de app zoeken naar ondertitels.

Wel hebben de ontwikkelaars hun support voor Windows XP ingetrokken. Dat is geen heel gekke ontwikkeling, aangezien Windows zelf ook al de ondersteuning van het verouderde besturingssysteem stopzette.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Xbmc, Kodi

Laatste Vacatures