abonneren

XBMC 11 speelt soms bluray

De nieuwe versie van XBMC kan overweg met bluray-iso’s, maar echte bluray-schijfjes blijven een brug te ver. Wel heeft het ontwikkelteam de hardwareversnelling verbeterd.

Voor home theatre pc’s is XBMC de standaard. Het pakket is goed geschikt voor gebruik met een afstandsbediening, zodat je allerlei soorten mediabestanden op je tv kunt afspelen. Een groot gemis was echter fatsoenlijke bluray-ondersteuning. Door de kopieerbeveiliging heeft het ontwikkelteam lang gewacht met de implementatie. Met ingang van versie 11 kunnen onbeveiligde bluray-iso’s wel worden afgespeeld, maar met de officiële, kopieerbeveiligde schijfjes kan XBMC nog altijd niks.

Omdat htpc’s meestal wel voorzien zijn van een grafisch kaartje of een goede geïntegreerde oplossing, kan XBMC video ook hardwareversneld afspelen. Versie 11 breidt die ondersteuning uit door middel van de open source Video Acceleration API (libVA). Daardoor worden veel meer AMD-kaarten ondersteund. Addon Rollbacks moeten zorgen dat je probleemloos terug kunt naar een oudere versie van een addon als je problemen tegenkomt. Verder bevat versie 11 nog veel meer prestatieverbeteringen. Het officiële changelog bevat een volledige lijst. XBMC is verkrijgbaar voor Windows, Linux, Mac OS X, Apple TV (2) en iOS. De afgeleide Linuxdistributie XBMCbuntu is ook geüpdatet.

Bron: XBMC

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Xbmc, htpc, eden

Nieuws headlines

Laatste reactie