abonneren

WWDC '13: Nieuwe MacBook Air gaat veel langer mee

Tijdens de WWDC 2013 heeft Apple de nieuwe MacBook Air gepresenteerd. De notebook ziet er nog hetzelfde uit, maar is wel voorzien van een snellere processor, nieuwe Wi-Fi-technologie, een langere batterijduur en snellere flashopslag.

Met veel toeters en bellen kondigde Apple gisteren haar nieuwste notebook voor: de vernieuwdeMacBook Air. De compacte laptop is uitgerust met een Intel Core-processor van de vierde generatie: de energiezuinige Haswell-chip. Daarnaast ondersteunt de nieuwe MacBook Air 802.11.ac Wi-Fi. Deze nieuwe standaard zit ook in de vernieuwde AirPort Extreme en AirPort Time Capsule.

 

Het basismodel is standaard uitgerust met 128 GB flashopslag, de duurdere versies zijn voorzien van 256 GB en kunnen optioneel uitgebreid worden tot 512 GB.

Om randapparatuur aan te sluiten is de MacBook Air uitgerust met een Thunderbolt-poort en twee USB 3.0-poorten. Het 13”-model heeft ook nog een sleuf voor SDXC-kaartjes aan de rechterzijde. Dit ontbreekt helaas op de kleinere MacBook Air.

Ook niet onbelangrijk is dat de batterijduur aanzienlijk verbeterd is. Het 11”-model zou het 9 uur moeten kunnen uitzingen terwijl het 13”-model je 12 uur lang van de nodige energie kan voorzien.

De MacBook Air is door de combinatie van het design en de prestaties een aantrekkelijke notebook, maar we missen toch nog het een en ander. De resolutie van het beeldscherm (1440x900) hadden we liever hoger gezien. Bovendien is de rand rond het scherm nog altijd even groot. Het prijskaartje voor de flash-upgrade is bovendien torenhoog. Om van 256 naar 512 GB te gaan, betaal je maar liefst 300 euro extra.  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Macbook, Wwdc, Macbook Air, Ultrabooks

Nieuws headlines

Laatste reactie