abonneren

Wordt Steve Jobs Time’s Person of the Year?

Steve Jobs is genomineerd als Time Magazine Person of The Year. Als hij wordt gekozen, wordt Jobs de eerste die deze titel postuum krijgt toebedeeld.

Apple medeoprichter Steve Jobs is voorgedragen door Brian Williams, presentator van NBC Nightly News. Hij deed dit tijdens een paneldiscussie van deskundigen die adviseren over het kiezen van de persoon van het jaar.

Volgens Williams heeft Jobs niet alleen de wereld veranderd, maar inspireert ons ook door te laten zien dat iets wat je graag wilt ook mogelijk is. Hij doelt hiermee op de uitvinding van de iPod, iPhone en iPad, een stuk metaal en glas dat je bedient door het bewegen van je vinger. Ook is Jobs met niets in de garage van zijn vader zijn bedrijf gestart en heeft het door heel hard werken geschopt tot multinational.

Ironisch is, dat Jobs tijdens zijn leven hoopte in aanmerking te komen voor de titel Time Person of the Year, maar dat dit niet gelukt is. Zou hem nu hij dood is deze eer wel te beurt vallen?

Steve Jobs overleed in oktober van dit jaar. Zijn biografie, die kort daarna uitkwam, is in de VS nu al bestseller van het jaar.

Via: Mashable

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: