abonneren

WK voetbal vrouwen goed voor twitterrecord

Behalve dat er om wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen werd gestreden, werd er tijdens de halve finale van Amerika tegen Japan ook twitterrecord gevestigdvan 7.196 Tweets per seconde!

Zelfs Barack Obama twitterde over de wedstrijd. Het WK voor mannen vestigde destijds ook al een record. Toen Spanje het winnende doelpunt scoorde tegen Nederland was dit goed voor ruim 3.000 tweets per seconde. Nu wil dat niet automatisch zeggen dat het vrouwen voetbal populairder is, Twitter heeft in die tijd natuurlijk veel meer leden waardoor er ook meer getweet wordt.

Een andere recente twitterpiek was er over de dood van Osama Bin Laden met 5106 tweets per seconde. Het grootste aantal tweets stond op naam van Nieuwjaarsavond 2010 in Japan met 6.939 tweets per seconde, meer nog dan tijdens de aardbeveing die goed was voor 5.530 tweets per seconde.

Twitter liet afgelopen week weten dat zijn gebruikers 350 miljard onderwerpen per dag delen en er elke dag 600.000 nieuwe gebruikers bijkomen. Er zullen dus zeker nog wel meer records volgen.

Via: Techcrunch

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: