abonneren

Windows voor ARM-processors op CES 2011?

Volgens diverse geruchten zou Microsoft een nieuw wapen in de tabletstrijd gooien en op de komende CES 2011 een Windowsvariant voor ARM-processoren aankondigen.Waarschijnlijk is dit het eerder door Microsoft aangekondigde ‘Windows Embedded Compact 7':de gemoderniseerde aan Windows 7 aangepaste versie van het vroegere Windows CE.
Dit besturingssysteem is geschikt voor zowel X86- als ARM-procesoren. Met name de ARM-variant maakt het interessant om te gebruiken op tablets. De met ARM-processoren uitgeruste tablets zijn immers heel succesvol en gebruiken weinig energie. Of het Microsoft ook lukt om concrete producten te tonen met het besturingsysteem is de vraag. Nog onduidelijker is wanneer eventuele tablets met het besturingsysteem dan zouden uitkomen.

Ook te enthousiaste verwachtingen moeten wat genuanceerd worden. Immers de te verwachten embedded versie van Windows voor ARM zal niet geschikt zijn om Windows 7-programma's te draaien. Die zijn allemaal gemaakt voor X86-processoren en doen het niet op een ARM-processor. Ook is een ARM-processor in een tablet te licht om een X86-emulator te gebruiken. De speculaties over deze tablet-versie van Windows zullen zeker tot de CES nog wel even doorgaan.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie