abonneren

Windows-tablets veel vaker verkocht dan vorig jaar

Het gaat goed met Windows-tablets. Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat er dit jaar 58 procent meer tablets van Microsoft zijn verkocht dan een jaar geleden. Naar verwachting zet de groei door en worden er dit jaar 22 miljoen stuks verkocht.

Daarmee heeft Microsoft 10 procent van de tabletmarkt in handen, tegenover 22 procent voor Apple's iPads en 68 procent voor Android-tablets. De komende jaren snoept Microsoft vooral marktaandeel van Android af, terwijl Apple redelijk stabiel blijft.

Windows 10

Volgens Strategy Analytics is het succes van Microsoft-tablets vooral te danken aan Windows 10. Niet alleen consumenten hebben daar oren naar omdat ze vertrouwd zijn met het besturingssysteem, ook bedrijven kiezen er graag voor omdat de tablets zich gemakkelijk in de bestaande ecosystemen nestelen.

Hybride

Daarnaast zijn hybride-tablets erg populair, iets waar Microsoft onder meer met de Surface Pro-serie bovenop zit. Lees daarover meer in onze Surface Pro 4 review, of bekijk wat de verschillen zijn met de nieuwe iPad Pro.

Bron: Strategy Analytics

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: iPad, Tablet, Surface Pro