abonneren

Windows Store-versie Call of Duty: Infinite Warfare heeft beperkte multiplayer

Pc-gamers die overwegen Call of Duty: Infinite Warfare in de Windows Store te kopen, moeten er rekening mee houden dat ze niet samen kunnen spelen met vrienden die de Steam-versie hebben gekocht. Dat blijkt uit de FAQ-pagina van de game.

De nieuwe Call of Duty is sinds vandaag verkrijgbaar en de pc-versie is zowel op Steam als in de Windows Store te koop. Wie de game koopt in de Windows Store en de multiplayer opstart, speelt vervolgens echter alleen tegen andere Windows Store-kopers. Dit terwijl de Steam-community vele malen groter is. De beperking geldt overigens ook voor Call of Duty 4 Remastered.

Microsoft legt de schuld bij uitgever Activision. "We ondersteunen cross-play tussen apparaten en platformen zodra partners daarvoor kiezen," aldus een woordvoerder. Activision zelf heeft daarop nog niet gereageerd. Hoe het ook zij, het stelt de Windows Store voor gamers wederom in een kwaad daglicht. In het verleden is de downloadwinkel al vaker onder vuur gekomen.

Kritiek op UWP

Het verschil in Windows Store- en Steam-versies van dezelfde pc-game is dat de ene is gebouwd op het UWP-platform, het andere op Win32. UWP wordt echter als beperkter ervaren. Zo is er geen ondersteuning voor mods en SLI/Crossfire-opstellingen, en werkt het niet samen met 'overlay'-software als Fraps (voor het meten van fps). Gamers kunnen dus simpelweg minder met hun aankoop.

Spellen die door Microsoft zelf zijn uitgegeven, worden vaak niet op andere platformen aangeboden. Dat geldt bijvoorbeeld voor Gears of War 4 en Forza Horizon 3. Het bedrijf kan dus de hoofdprijs vragen, en doet dat ook. Beide spellen kosten maar liefst 69,99 euro, wat ongeveer twee tientjes duurder is dan pc-gamers gewend zijn te betalen.

Verbeteringen

Toch maakt Microsoft wel stappen om de Windows Store aantrekkelijker te maken. Zo zijn UWP-games sinds kort offline speelbaar en werd het Play Anywhere-initiatief gestart. Wie een game in de Windows Store koopt, krijgt de Xbox One-versie er gratis bij en vice versa. Dat geldt echter niet zomaar voor alle games, zoals nu in het geval van Call of Duty.

Bron: Windows Central

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Call of Duty, Windows Store