abonneren

Windows RT-tablets van Dell, Lenovo en Samsung

Microsoft bevestigt dat er snel na de introductie van Windows 8 ook voldoende Windows RT-tablets van verschillende fabrikanten zullen uitkomen. Ook Dell, Lenovo en Samsung zullen van de partij zijn.

Niet alleen de Surface van Microsoft zelf en de al eerder aangekondigde Asus Tablet 600, maar ook op ARM-gebaseerde tablets van Dell, Lenovo en Samsung zullen met Windows RT verschijnen. Tegen de tijd van de introductiedatum van Windows 8 zullen deze fabrikanten met meer informatie naar buiten komen, zo voorspelt Microsoft in het Windows 8 blog.

Windows RT is de goedkope versie van Windows 8. Speciaal gemaakt voor het ARM-processorplatform, dat nu vrijwel de hele tablet-markt beheerst. Windows RT zal alleen het nieuwe Windows applicatie-platform, dat voorheen als metro-interface werd aangeduid, ondersteunen. Traditionele (desktop) Windows-applicaties zullen niet geschikt zijn om op Windows-RT gebruikt te worden. Wie wel de traditionele X86-software wil gebruiken is aangewezen op een tablet die gebaseerd is op Intel en AMD-processoren, waarvan er ook al een aantal aangekondigd zijn.

De angst dat de door Microsoft aangekondigde eigen Surface-tablet de concurrentie de wind uit de zeilen zou worden genomen blijkt vooralsnog niet terecht te zijn. Tablets van minimaal vijf aanbieders zullen voor voldoende concurrentie zorgen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie